Home / Algemeen / PJB en Marken versterken onderlinge band

PJB en Marken versterken onderlinge band

BEEKBERGEN – Prinses Juliana Beekbergen (PJB) kreeg zaterdag 12 oktober bezoek van naamgenoot Juliana Marken. De muzikale verenigingen brachten een genoeglijke dag door in Beekbergen en gaven samen een concert.

In 2017 bracht Prinses Juliana Beekbergen (PJB) al een bezoek aan schiereiland Marken. Op zaterdag 12 oktober dit jaar was het de beurt aan de leden van Juliana Marken om een tegenbezoek aan Beekbergen te brengen. Na een warm onthaal en gezellige lunch in De Hoge Weije in Beekbergen was het voor de leden van zowel PJB als Marken tijd om twee musea in Beekbergen te bezoeken. Een eerste groep vertrok naar het Ford Museum, waar zij werden rondgeleid door de eigenaar. Hij gaf een interessante toelichting op de collectie van vijftien oldtimers, waarna de leden zelf nog alle tijd hadden om rustig rond te kijken.

Een tweede groep vertrok naar de even verderop gelegen Ruitersmolen. Bij de Ruitersmolen kregen de muzikanten informatie over de oudste geschiedenis van Beekbergen en over de geschiedenis van de Ruitersmolen die veelal dienst deed als papiermolen, maar ook als korenmolen. De leden van Juliana Marken kregen zelfs de gelegenheid om op ouderwetse wijze papier te maken.
De middag werd feestelijk voortgezet met een gezamenlijk concert in de Dorpskerk van Beekbergen. Beide orkesten brachten afzonderlijk van elkaar een aantal mooie werken ten gehore. Met het wisselen van de orkesten was er tevens gelegenheid voor een gezamenlijk en imposant nummer: Yellow Mountains. Na een afsluitende maaltijd en bijpraten was het tijd voor de gasten uit Marken om weer huiswaarts te keren.

Lees ook

Digitale kennismaking met voedselbos

BRUMMEN – Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen verwelkomt belangstellenden vrijdag 5 maart om 19.30 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.