Home / Rheden-Regiobode / Ouders in de schoolbanken

Ouders in de schoolbanken

ROZENDAAL – Woensdag 13 november houdt Het Rhedens Rozendaal een ouder-leerling-wisselochtend. Ouders/verzorgers van leerlingen uit leerjaar 1 mogen die ochtend de plaats van hun zoon of dochter innemen. Dit kan voor één lesuur, een aantal lesuren of gedurende de hele ochtend. Tijdens deze dag maken ouders op een bijzondere manier kennis met de dagelijkse schoolpraktijk.

Op de ouder-leerling-wisselochtend stapt de ouder letterlijk een dag in de schoenen van zijn of haar kind. In elke les is één persoon aanwezig: één van beide ouders of de leerling zelf. Er zit dus een mengeling van leerlingen en ouders in de klas.
Het is een gewone schooldag, dat betekent dat het huiswerk is gemaakt, bij voorkeur door de ouder of leerling die meedoet. Er wordt gebruik gemaakt van de studieplanner. Aan het eind van de les worden zo nodig afspraken gemaakt over toetsen en wordt huiswerk opgegeven. Degene die in de les aanwezig is, noteert dat. Uiteraard gelden op deze dag ook de normale schoolregels: te laat zijn bijvoorbeeld, betekent een briefje halen bij de receptie. Na afloop overleggen ouders met hun kinderen over de lessen die zijn overgenomen, zodat de leerling vervolgens weer goed voorbereid op school komt.
Na de ouder-leerling-wisselochtend weten ouders een stuk beter hoe het reilt en zeilt op school, bij wie hun kind zoal in de klas zit en waar of met wie zij pauze houden.

Lees ook

Workshops bij Koko-Pelli

DIEREN – Maandagmiddag 2 maart gaat de workshopserie ‘So hee…Jij bent Helder!’ van start in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.