Home / Rheden-Regiobode / Oude schoollocatie Rozendaal wordt hofje

Oude schoollocatie Rozendaal wordt hofje

ROZENDAAL – De gemeente Rozendaal heeft een koopovereenkomst getekend met Beeldhouwer B.V. en Klaassen Groep. Zij gaan acht duurzame woningen realiseren op de voormalige schoollocatie aan de Steenhoek.

Voor de grond werd verkocht, is hier een uitgebreid traject aan voorafgegaan, meldt de gemeente Rozendaal. De gemeenteraad heeft de randvoorwaarden vastgesteld waaraan de ontwikkeling moet voldoen. De bebouwing is hierin gemaximeerd op acht woningen of negen appartementen. Daarnaast is in de randvoorwaarden opgenomen dat de woningen levensloopbestendig moeten zijn, uit maximaal twee bouwlagen mogen bestaan en energieneutraal zijn. De houtwal, die als speelplein in gebruik was genomen, wordt hersteld en de parkeerdruk voor de buurt verlaagd.

Na een voorselectie zijn vijf partijen uitgenodigd om een plan inclusief grondbod in te dienen voor de locatie. “We hebben vijf mooie plannen ontvangen, die zijn beoordeeld op drie criteria, te weten: kwaliteit van het plan (architectonisch, landschappelijk), duurzaamheid en planning”, meldt wethouder Marieke Albricht in gemeentelijk blad In de Roos. “Het plan met de beste combinatie van prijs (grondbod) en kwaliteit is van Beeldhouwer / KlaassenGroep. Zij creëerden een plan met acht woningen in de vorm van een hofje. De basiswoning is één bouwlaag waarin alle functies voor een huis zijn opgenomen. dit maakt de woning levensloopbestendig. Indien gewenst kan optioneel een tweede bouwlaag worden toegevoegd. Deze bouwlaag beslaat niet het gehele bouwvlak, waardoor een speelse variatie ontstaat met doorkijkjes naar de houtwal, die door de gemeente in ere wordt hersteld. De woningen zijn nul-op-de-meter en voldoen daarmee aan onze voorwaarde van duurzaamheid.”

Een aantal omwonenden heeft aangegeven dat zij zich niet kunnen vinden in de keuze voor het plan van Beeldhouwer/KlaassenGroep. “Dat vinden wij heel erg jammer. Deze mensen zijn uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan om te bezien wat wij nog voor hen kunnen betekenen”, aldus Albricht.
Het duurt nog wel even voordat de huizen zijn gebouwd. Naar verwachting zal de wijziging van het bestemmingsplan in november worden aangekondigd, waarna de gemeente in april volgend jaar het definitieve besluit hoopt te publiceren. De bouwtijd zelf is zo’n 12 maanden.

Lees ook

Olympisch skateboardsters nieuwe ambassadeurs Gazelle

DIEREN – Fietsfabriek Gazelle in Dieren heeft onlangs haar partnership met NOC*NSF verlangd. In de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.