Home / Nieuws / Ontbijten bij de burgemeester

Ontbijten bij de burgemeester

DE STEEG – Een groep van 20 leerlingen uit groep 7 en 8 van Basisschool De Boomgaard Zuid uit Dieren ontbeet vrijdagochtend op gemeentehuis bij burgemeester Carol van Eert. Ze hadden de ontbijtspullen meegenomen op de fiets.

Slechts één pot pindakaas haalde het niet en was onderweg gesneuveld, maar er was meer dan genoeg voor een smakelijk en gezond begin van de dag. De leerlingen gaven met dit gezamenlijk Burgemeestersontbijt het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij een half miljoen kinderen van zo’n 2.500 basisscholen samen gezond ontbijten.
Burgemeester Carol van Eert onderstreepte het belang van een gezond ontbijt. Hij vroeg de kinderen hoe oud hun opa’s en oma’s waren geworden. “En jullie worden waarschijnlijk nog ouder”, zei hij. “Dus moet je lichaam lang mee en moet je er dus goed voor zorgen om zo oud te worden. Een goed ontbijt is daarbij van groot belang.”
Bij het begin van het ontbijt betaalde de burgemeester symbolisch voor zijn ontbijtje met een donatie van 150 euro aan de stichting Het Vergeten Kind, dit jaar het goede doel van Het Nationaal Schoolontbijt. Marie, Nylah en Milan namen die cheque in ontvangst.
Stichting Het Vergeten Kind zet zich in voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er thuis veel problemen zijn. Zodat deze kwetsbare kinderen weer rust en aandacht vinden en zich op hun toekomst kunnen richten. De donatie maakt het mogelijk dat meer kwetsbare kinderen een stem krijgen, zich kind kunnen voelen en volwaardig meedoen in onze maatschappij.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

Atlant bouwt nieuwe leef- en woonomgeving Marken Haven

BEEKBERGEN – Op locatie Marken Haven in Beekbergen is Atlant begonnen met de bouw van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.