Home / Nieuws / Onderscheidingen, afscheid, jubilea en bevorderingen bij brandweer

Onderscheidingen, afscheid, jubilea en bevorderingen bij brandweer

DE STEEG – Burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden en Ester Weststeijn van de gemeente Rozendaal hebben vrijdagavond maar liefst 16 Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt. Dit deden zij aan leden van de vrijwillige brandweer tijdens de jaarlijkse huldigingsavond in het gemeentehuis in De Steeg.

De volgende heren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: Appie Cornelissen, Gert Jan Striekwold en Peter Rusch uit Dieren. Alex Berendsen, Harold Danen, Arwin Verhoef en Erald Willems uit Rheden. Michaël Artz, Hugo de Koning, Ad de Ruiter, Eric Holkamp, Bernd Jas, Marco Poelert, Mike Zevenbergen en Mart Zweers uit Velp. René Bierman uit Rozendaal.
Voor alle gedecoreerden geldt dat zij zich al meer dan 20 jaar hebben ingezet voor de vrijwillige brandweer en daarmee een bijdrage hebben geleverd aan de openbare orde en veiligheid in hun woonplaats en in de regio.

Afscheid

Voor de heren Holkamp, Zevenbergen en Zweers betekent deze avond ook het afscheid van de vrijwillige brandweer. Eric Holkamp is ruim 29 jaar actief geweest als vrijwilliger, Mike Zevenbergen ruim 30 jaar en Mart Zweers ruim 40 jaar. Ook Paul Auée van post Dieren en Raymond Damen van post Velp nemen deze avond afscheid.

Jubilarissen

Ook zijn de jubilerende brandweermensen in het zonnetje gezet. Maarten Herlaar uit Dieren en Jody Pothoven uit Rheden vieren hun 12,5-jarig jubileum. Björn Verhaaf is al 20 jaar actief en Arwin Verhoef 25 jaar, beiden bemannen post Rheden. Bas Koenen uit Rheden is al 30 jaar bij de brandweer, evenals Mike Zevenbergen uit Velp.

Bevorderingen

Tot slot zijn deze avond verschillende brandweerlieden bevorderd. Op de post Dieren is Matthijs Uijting bevorderd naar hoofdbrandwacht. Dennis van Popering, Tom Hijmans en Sander Cornelissen zijn bevorderd naar brandwacht. Michaël Artz van de post Velp is bevorderd naar brandmeester. Op de post Rheden zijn Karin Witteveen, Laszlo van Houten, Sven Goslinga en Lion de Leeuw bevorderd naar brandwacht. Frits Tolhuisen is bevorderd naar brandmeester.

Lees ook

VVD Rheden wil click-en-collect binnen 2 uur

RHEDEN – De VVD fractie van Rheden heeft burgemeester Carol van Eert verzocht de mogelijkheden …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.