Home / Brummen-Regiobode / Nieuw coalitie-akkoord Brummen is klaar

Nieuw coalitie-akkoord Brummen is klaar

BRUMMEN – Er is een nieuwe stap gemaakt in de formatie van een nieuwe coalitie in de gemeente Brummen. De onderhandelaars van PvdA, GroenLinks, CDA en D66 hebben een concept-coalitieakkoord bereikt.

Het coalitie-akkoord is getiteld ‘Sociaal, duurzaam en toekomstbestendig’. Het akkoord borduurt voort op het coalitieakkoord 2018 – 2022, waarbij volgens de partijen het goede behouden blijft en nieuwe inzichten zijn toegevoegd.
De vier partijen gaan dit akkoord nu aan de leden van hun partij voorleggen. Ze willen het definitieve akkoord op donderdag 14 november presenteren. De benoeming van wethouders door de gemeenteraad kan dan een week later plaatsvinden tijdens de maandelijkse besluitvormende raadsvergadering. De vier beoogde coalitiepartijen willen vóór die vergadering een voordracht doen aan de gemeenteraad voor het benoemen van wethouders.

Lees ook

Taxatiemiddag in Landgoed Huis te Eerbeek

EERBEEK – Op dinsdag 27 juli vindt er een taxatiemiddag plaats in de Bistro van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.