Home / Doesburg-Regiobode / Museum Roode Tooren opnieuw gecertificeerd

Museum Roode Tooren opnieuw gecertificeerd

DOESBURG – Museum de Roode Tooren in Doesburg is opnieuw gecertificeerd. Burgemeester Loes van der Meijs werd uitgenodigd om dit feit te vieren en het nieuwe bordje op te hangen bij de ingang van het museum.

De musea in Nederland moeten iedere vijf jaar opnieuw geregistreerd worden als museum en daarvoor moet er heel veel papierwerk verricht worden. Onder andere moet verantwoording worden afgelegd over de collectie en of deze goed tentoongesteld wordt en groot genoeg is. Dan worden ook meetgegevens met betrekking tot temperatuur en luchtvochtigheid gevraagd, evenals informatie over de wering van UV-straling en nog heel veel papierwerk over statuten en andere juridische zaken. In totaal werden er 300 pagina’s geschreven om in aanmerking te komen voor een registratie. Na indiening duurt dat proces ongeveer een half jaar. Tot grote opluchting kreeg het museum de Roode Tooren wederom het certificaat ‘geregistreerd museum’. Het bestuur en medewerkers van het museum zijn trots op dit behaalde resultaat.

Foto: Hanny ten Dolle

Lees ook

Fietstafel voor het maken van ideeën

DIEREN – Sinds enige tijd is in Dieren de Stichting Fietsop1 actief. Doelstelling van die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.