Home / Doesburg-Regiobode / Mosterd en Food-dag komt terug

Mosterd en Food-dag komt terug

DOESBURG – De afgelopen twee jaar heeft er geen Mosterd en Food-dag plaats gevonden in Doesburg, de stad die bekendstaat om zijn heerlijke mosterd. Er bleken te weinig handjes om dit evenement te dragen. Tamara Verheij, binnenstadscoordinator, werkzaam voor Stichting Centrum Belang Doesburg is op zoek gegaan naar die extra paar handen.

Het resultaat: er komt in 2020 wel weer een Mosterd en Food-dag, dankzij een samenwerking tussen onderwijs, Stichting Centrum Belang Doesburg, het bedrijfsleven en de gemeente. Marcel Beukers, docent horeca aan het Graafschapcollege in Doetinchem, was direct enorm enthousiast en na een aantal gesprekken was het duidelijk, de studenten gaan in samenwerking met Centrum Belang Doesburg de Mosterd en Food-dag nieuw leven inblazen.
Dinsdag29 oktober was de kick off in Doesburg. De nieuwe handjes zitten vast aan achttien studenten horeca management, studerend aan het Graafschapcollege in Doetinchem. Zij werden dinsdag warm onthaald op het stadhuis in Doesburg. Ze kregen een presentatie over evenementen vergunningen, evenementen veiligheid en promotie (citymarketing). Later volgden natuurlijk ook een wandeling door de stad, een bezoek aan het Mosterd Museum en een torenbeklimming. Onder begeleiding van een aantal horecaondernemers zullen zij een nieuw concept bedenken en eind november volgen de pitches waarbij ze hun plannen gaan presenteren.

Lees ook

Met een dobbelsteen wandelen over landgoed De Engelenburg

BRUMMEN – Samen met wethouder Ingrid Timmer openden Lotte, Liz en Isabelle van de Oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.