Home / Brummen-Regiobode / Monumentenfotograaf uit Leuvenheim wil eigen glossy maken

Monumentenfotograaf uit Leuvenheim wil eigen glossy maken

LEUVENHEIM – Monumentenfotograaf Léontine van Geffen – Lamers uit Leuvenheim viert volgend jaar 1 april dat ze 25 jaar ondernemer is, waarvan 10 jaar fotograaf. Ter ere van dit jubileum geeft zij haar eigen glossy uit.

Fotograaf Van Geffen-Lamers besloot negen jaar geleden om monumenten te gaan fotograferen. Villa Terre Neuve aan de Zutphensestraat in Brummen stond toen te koop en was leeg. De fotografe mocht het monumentale pand van de makelaar met haar camera vastleggen. Eenmaal binnen wist ze wat ze wilde worden. “Ik was 15 jaar cameravrouw en videoproducent geweest en had een nieuw bedrijf als fotograaf opgericht. Het was midden in de crisis en rationeel gezien niet het juiste moment om dit te gaan doen. Maar dit gevoel, bijna een soort roeping, was zo sterk dat ik er voor ben gegaan.” vertelt Van Geffen-Lamers. Inmiddels doet ze dit werk al bijna 10 jaar met groot succes.

Van Geffen-Lamers deed ervaring op in het maken van drukwerk middels boeken. ‘Een kijkje achter de deur van… monumenten in de gemeente Brummen’ kwam uit in 2013 en ‘Powervrouwen in beeld’ zag in 2017 het levenslicht. Voor het laatste boek deed Léontine ook eens succesvolle crowdfundingsactie. Een deel van de opbrengst van de verkoop van dit boek was bestemd voor Free a Girl.

Nu kiest de fotografe voor een glossy ter ere van haar jubileum. In dit professioneel gemaakte magazine komen middels columns en artikelen verschillende mensen aan het woord die ‘iets’ met monumenten hebben. Van bewoner, tot uitvoerder en van verzekeraar tot projectontwikkelaar.
Het tijdschrift zal op 1 april 2020 gelanceerd worden tijdens een feestelijke bijeenkomst in Amersfoort. Daarna is het tijdschrift onder andere te koop via Léontines website. Wie interesse heeft in het tijdschrift en Léontine van Geffen-Lamers daarbij wil steunen, kan dat doen via de website van Voordekunst. De actie loopt tot en met 30 november.

www.voordekunst.nl/projecten/9597-leontine-de-monumentenfotograaf

Lees ook

Sanne en Ilse behalen certificaat TU Eindhoven

DIEREN – Sanne Reijerman en Ilse Willemsen uit klas DV5A van Het Rhedens Dieren hebben …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.