Home / Doesburg-Regiobode / Midwinterhoornblazer verwelkomt gasten in historische drukkerij

Midwinterhoornblazer verwelkomt gasten in historische drukkerij

DOESBURG – Op zondag 1 december is bij de Historische Boekdrukkerij De Arend in Doesburg een midwinterhoornblazende drukker te zien. Deze zondag ligt in de adventsperiode en volgens de traditie mag er dan buiten op de midwinterhoorn worden geblazen. Eigenaar Arie Niks van De Arend is al tientallen jaren een bevlogen blazer op dit eeuwenoude houten instrument en hij kan het dan ook niet laten om zondag direct zijn hoorn te laten klinken. Bezoekers krijgen de kans om zelf ook eens te proberen geluid uit het houten instrument te krijgen. Niks is lid van de Doesburgse Midwinterhoorngroep, die deze dag de jaarlijkse wandeltocht houdt.
Natuurlijk worden er bij De Arend deze dag ook drukdemonstraties gegeven. Niks heeft tientallen nieuwjaarskaarten gedrukt en die worden al gretig afgenomen. Zondag gaat hij opnieuw aan de slag met een tweetal zeer oude illustraties van nieuwjaarskaarten. De afdrukken zijn geschikt om zelf in te kleuren, waardoor de verzenders er een eigen tint aan kunnen geven.
De toegang tot de Historische Boekdrukkerij aan de Burgemeester Nahuyssingel 28 is gratis. De Arend is geopend van 12.00 tot 16.30 uur.

Lees ook

Doesburgse dames in coronajurk

DOESBURG – Bezoekers aan het centrum van Doesburg kwamen vrijdag 3 juli deze vrolijke Doesburgse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.