Home / Nieuws / Mevrouw Gijsbers (100) houdt het meest van Netflixen

Mevrouw Gijsbers (100) houdt het meest van Netflixen

BRUMMEN – Samen met haar familie en burgemeester Alex van Hedel van de gemeente Brummen vierde mevrouw Anneke Gijsbers – de Reus dinsdag 29 oktober haar honderdste verjaardag. Hoe ze deze leeftijd heeft behaald? “Ach, ik heb gewoon geluk gehad.”

Mevrouw Gijsbers – de Reus werd honderd jaar geleden geboren in Ellecom en bracht haar jeugd door in Dieren. “Mijn vader werkte bij de Gazelle en we woonden tegenover de fabriek.” Op de tennisbaan ontmoette ze Jan, met wie ze trouwde en het grootste deel van haar leven in Winterswijk woonde. Ze kregen vier kinderen en drie kleinkinderen. Mevrouw Gijsbers was landbouw-huishoud-lerares. “Ik gaf les aan boerenkinderen.”

Sinds juni dit jaar woont mevrouw Gijsbers op landgoed Klein Engelenburg in Brummen. “Ik brak mijn heup en ben daarna hier komen wonen”, vertelt ze. “Maar het bevalt me hier goed. Het is mooi en het eten en de verzorging zijn goed.” Ze heeft wat moeite met horen, maar is verder nog fit en gezond. Tennissen kan ze niet meer, maar lezen doet ze nog steeds graag. Hoewel dat ook wel iets minder is geworden sinds de kleinkinderen haar kennis hebben laten maken met Netflix. “Ik kijk het liefst spannende series en films. Het lezen schiet er wel wat bij in”, bekent ze. Ook onderhoudt mevrouw Gijsbers haar contacten via e-mail op de iPad. “Ik heb een paar internetvriendinnen die ik nog nooit heb ontmoet. En dat zal er ook wel niet van komen, we zijn allemaal te oud”, lacht ze.
Mevrouw Gijsbers vermaakt zich prima op Klein Engelenburg en verveelt zich geen moment. Het gaat goed met haar en ze heeft plezier in het leven. “Ik ben een bevoorrecht mens, dat ik zo oud mag worden.”

Foto: Linda Peppelman

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.