Home / Brummen-Regiobode / Mediameteroloog geeft lezing in Brummen

Mediameteroloog geeft lezing in Brummen

BRUMMEN – Op woensdag 20 november geeft mediameteroloog Jordi Huirne een lezing in de bibliotheek van Brummen. De lezing vindt plaats in het kader van Nederland leest, de grootste nationale leescampagne. Het thema is duurzaamheid en klimaatsverandering en de gevolgen ervan voor de natuur en mensheid. Vragen die tijdens de lezing aan bod komen zijn. Hoe ontstaan wolken en valt uiteindelijk regen naar beneden? Hoe lees je een weerkaart af en hoe maak je een weersverwachting? Verder wordt er een kijkje genomen in de werkzaamheden van een mediameteoroloog en wordt de werking van een weerstation uitgelegd. Ook wordt er gekeken naar klimaatverandering. Jordi is al van kinds af aan helemaal gek van het weer en het duurde niet lang voordat hij lid werd van de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie. Zijn kinderdroom is uitgekomen, van weeramateur op het Achterhoekse platteland is hij doorgegroeid tot meteoroloog. Hij begon achter de schermen als meteoroloog bij Weeronline, inmiddels is hij weerman bij MeteoGroup voor radio en tv. Zijn weerstation staat sinds 2010 opgesteld in Ruurlosebroek. De lezing begint om 20.00. Kosten zijn 4 euro voor leden en 6 euro voor niet-leden. Aanmelden kan via www.bibliotheekbrummenvoorst.nl.

Foto: Niek Stam

Lees ook

Kunst in Loenen te zien tijdens beperkte kunstroute

LOENEN – Het weer werkte niet zo mee maar toch heeft een flink aantal kunstliefhebbers …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.