Home / Nieuws / Lokale historie zeer in trek

Lokale historie zeer in trek

LAAG-SOEREN – De vrijwilligers achter de bar van Het Sprengenhus in Laag-Soeren waren vrijdagavond ineens flink druk. “Ze hadden gezegd dat er zestig mensen zouden komen”, verzuchtten Mini en Ruud, terwijl ze snel extra koffiekopjes voor de dag haalden. “Wij komen minstens aan ruim het dubbele aantal.” Uiteindelijk bezochten zo’n 150 mensen de activiteiten in het kader van het 65-jarig jubileum van de Oudheidkundige Kring Rheden-Rozendaal. Die bestonden naast de openingsspeech van een tevreden en optimistisch naar de toekomst blikkende voorzitter Jan Jansen, uit een humorvolle presentatie door Rein Aardema over de geschiedenis van het badhuis in Laag-Soeren. De Rhedense wethouder Marc Budel en de Rozendaalse burgemeester Ester Weststeijn openden vervolgens de dubbele tentoonstelling; het overzicht van al zeven gehouden tentoonstellingen uit de voorbije acht maanden en de laatste: die over Laag-Soeren. Het werd een combinatie van feestelijke receptie, reünie en een bezoek aan het verzamelde (beeld)materiaal. Ook stelde de Oudheidkundige Kring haar eigen ruimten in het Sprengenhus open voor bezoek. De kring heeft er namelijk de eigen bibliotheek, een archiefruimte en een plek waar gewerkt wordt aan de digitalisering van het omvangrijke archief.

Foto: Wencel Maresch

Lees ook

De Hessenrijders skeeleren en lopen door deze zomer

LAAG-KEPPEL – Schaats- en skeelervereniging de Hessenrijders uit Laag-Keppel biedt een gevarieerd trainingsaanbod voor schaatsers, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.