Home / Brummen-Regiobode / Loenenaren protesteren tegen windmolens

Loenenaren protesteren tegen windmolens

LOENEN – Door de plaatsing van een protestbord met een mini windmolen aan de Hoofdweg hebben de bewoners van de Veldhuizen en Hoofdweg in Loenen aan iedereen duidelijk gemaakt dat het ernst is met hun bezwaren.

De gemeente Apeldoorn is zoekende naar locaties voor windmolens. Ook het buitengebied van Loenen komt in beeld als locatie voor twee windturbines van 180 meter. De Loenenaren zien dit niet zitten en hebben een actiecomité gevormd die de verdere plannen van de gemeente moet verijdelen.
De Locatie Loenen wordt van de snelweg A50 gescheiden door een ruim 2 kilometer breed bosgebied (Natura 2000). Binnen dit gebied liggen de Loenense waterval die als een belangrijke toeristische plek midden in de natuur gelegen is. De windmolenlocatie ligt in een weiland op nog geen 50 meter afstand van dit natuurgebied. Volgens het comité is er sprake van grote landschappelijke waarden. Het gebied is zeer landelijk met zandpaden en zandwegen. De gehele infrastructuur moet voor deze enorme turbines, volgens de bezwaarmakers, op zijn kop worden gezet en het landelijk beeld zal verdwijnen.

Lees ook

Retrospectief: Bakker-kruidenier Lebbink, Klarenbeek

In alle dorpen verandert veel. In de kleine dorpen verdwijnen de winkels en in de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.