Home / Brummen-Regiobode / Loenen herdenkt samen met Groot-Brittannië

Loenen herdenkt samen met Groot-Brittannië

LOENEN – De Eerbeekse-Loenense Commissie Ontvangst Bevrijders-Veteranen heeft zondag 10 november bloemen gelegd bij het Bevrijdingsmonument bij het Dorpscentrum De Brink in Loenen. Ze deed dit op dezelfde dag dat het in Groot-Brittannië Remembrance Day was. Op die dag worden de doden herdacht uit de Eerste en Tweede Wereldoorlog. In Loenen hesen leden van Scouting Loenen voorafgaand aan de bloemlegging de Engelse vlag halfstok. De dorpen Eerbeek en Loenen zijn op maandag 16 april 1945 bevrijd door het C-squadron van het Reconnaissance Regiment van de Engelse 49th West Riding `Polar Bear` Infantry Division. Familieleden van de Polar Bear-veteranen zullen in april 2020 Loenen en Eerbeek bezoeken. De dorpen vieren dan 75 jaar bevrijding.

Foto: Han Uenk

Lees ook

Ik vind: Reekalfjes gered van maaimachine

Ik lees in het artikel ‘Reekalfjes door inzet drone gered van maaimachine’ dat Natuurmonumenten zich …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.