Home / Rheden-Regiobode / Lezing over de reizen van Paulus

Lezing over de reizen van Paulus

DIEREN – Op donderdag 28 november wordt de tweede lezing over Paulus gegeven in de Emmaüskerk in Dieren. Deze lezing staat in het teken van de reizen van Paulus.

Paulus was behalve Jood ook iemand die was opgegroeid binnen de Hellenistisch-Griekse cultuur. In die dagen was dit de cultuur van de elite binnen het Romeinse rijk. Vanuit deze cultuur kwam Paulus in aanraking met andere religies en culturen. Hij bracht meer oecumene inde toenmalige christelijke gemeenschap die zichzelf nog zag als een richting binnen de Joodse religie. Bekend is de onenigheid die er was tussen de apostelen over typisch Joodse voorschriften als de besnijdenis. Daardoor vond het christendom ook meer aansluiting bij de cultuur die heerste binnen het Romeinse rijk. Grieks-Romeinse cultuurinvloeden werden medebepalend voor de geloofsinhoud. Het centrum van de kerkgemeenschap was niet langer Jeruzalem maar Rome. Paulus heeft een grote invloed gehad op de richting waar in de kerk is gegaan. Belangrijk hierbij waren de reizen die Paulus ondernam naar allerlei landen binnen de toen bekende wereld. Veel van de ontmoetingen en ervaringen vinden wij terug in de brieven van Paulus aan diverse christengemeenten die hij bezocht.
De reizen van Paulus en de ontmoetingen die hij daarbij opdeed, zullen uitgebreid aan de orde komen in de lezing op donderdag 28 november. De lezing is voor iedereen toegankelijk en geïnteresseerden zijn vanaf 19.30 uur van harte welkom. Aanvang is 20.00 uur. De entree bedraagt (op vrijwillige basis) 5 euro inclusief koffie of thee.

Lees ook

Buurtbus rijdt deze zomer nog niet

SPANKEREN / DIEREN – De buurtbus Spankeren Dieren gaat tot zeker 1 september niet rijden. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.