Home / Brummen-Regiobode / Lezing: Het leven getekend

Lezing: Het leven getekend

HOENDERLOO – Het Kröller-Müller museum houdt zaterdag 16 november een lezing bij twee tentoonstellingen. Conservator Renske Cohen Tervaert introduceert de tentoonstelling Het leven getekend, een selectie uit de meer dan 4500 tekeningen, pastels, aquarellen en prenten uit de collectie. De werken geven een uniek inkijkje in het leven rond 1900. Werk op papier 1850-1950 gaat in op de verzamelgeschiedenis van werk op papier als onderdeel van de collectie. De tentoonstelling Les Parisiens bestaat uit karikaturen van de Franse kunstenaar Honoré Daumier, één van de belangrijkste karikaturisten uit de negentiende eeuw. Conservator in opleiding Rachelle van den Broek vertelt de achtergronden bij Les Parisiens. Karikaturen van Honoré Daumier.
De lezing duurt van 14.00 tot 14.45 uur en is gratis voor iedereen met een geldig ticket voor park en museum. Wel graag aanmelden via info@krollermuller.nl onder vermelding van ‘lezing’ en datum. De lezing wordt nog herhaald op 19 januari 2020.

Lees ook

Bezorger Kontaktblad gezocht

LOENEN – De Loenense kerken zoeken iemand die, tegen vergoeding, het Kontaktblad eens per maand …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.