Home / Brummen-Regiobode / Leerlingen C. van Leeuwenschool stralen tijdens Kids Top 20

Leerlingen C. van Leeuwenschool stralen tijdens Kids Top 20

EERBEEK – Juichen, vooral heel veel juichen. Dat deden de leerlingen van de C. van Leeuwenschool dinsdag 29 oktober. Het populaire televisieprogramma Zapp Kids Top 20 maakte opnames in de Eerbeekse school en de kinderen deden hier maar al te enthousiast aan mee.

In het programma Zapp Kids Top 20 presenteert Stephanie van Eer een hitlijst van de twintig populairste nummers van het moment, samengesteld door de jonge Zapp-kijkers zelf. De opnames zijn elke week op een andere basisschool ergens in Nederland en dinsdag 29 oktober was het de beurt aan de C. van Leeuwenschool in Eerbeek. De gymzaal was omgebouwd tot heuse televisiestudio en niet alleen Stephanie en haar crew kwamen langs, ook waren er optredens van populaire artiesten. Zo kwam YouTube-ster Bibi langs en was ook de vloggende en zingende familie De Bellinga’s te gast.

De school heeft het bezoek van Zapp te danken aan Lisan (11) uit groep 8 en Femke (10) uit groep 7. Zij bedachten vorig schooljaar al dat ze wel een keer mee wilden doen aan een televisieprogramma van Zapp. “Een vriendinnetje van mij deed met haar school mee en dat leek mij ook wel heel leuk”, vertelt Femke, die haar vriendin Lisan meteen enthousiast kreeg voor het idee. “We dachten even nog aan Zapp Sport, maar daar kun je niet met je hele klas aan meedoen, dus hebben we ons opgegeven voor de Kids Top 20.”
En dat ging niet zomaar. In overleg met juf Sabrina maakten de kinderen een filmpje. Klasgenootje Amber (10) vertelt dat de kinderen allemaal een papiertje met een letter vasthadden. “Samen maakten we de zin ‘wij doen mee met de Kids Top 20’.” De aanmelding werd opgestuurd en toen begon het lange wachten. “Bijna elke week vroegen de meiden me wel of ik al iets had gehoord”, zegt juf Sabrina. “En ik wist het al een tijdje, maar mocht niets zeggen. Eerst moest worden gekeken of de gymzaal wel geschikt was voor de opnames en of het echt wel door kon gaan. Pas een paar weken geleden mocht ik het aan de klas vertellen.”

Dat de meiden en hun klasgenoten blij waren met het goede nieuws, is zacht uitgedrukt en ook de opnames deze dinsdag vinden ze fantastisch. “Het is zó ontzettend leuk”, vertelt Femke in de pauze. “We moeten klappen en juichen. Toen Stephanie voor het eerst binnenkwam, stond ik gewoon te trillen. Ze is heel aardig en maakt veel grapjes.”
De kinderen krijgen deze ochtend instructies over wanneer ze moeten klappen, waar ze naar moeten kijken en ook wanneer ze stil moeten zijn. Ze mogen lekker meedansen tijdens de liedjes van Bibi en de Bellinga’s en staan volop te juichen als dat van ze wordt gevraagd. Tussendoor is het veel wachten, tot de regisseur het goed genoeg vindt, tot de cameraman klaar is en tot de artiesten komen, maar dat vinden ze geen probleem, het is leuk om te zien hoe zo’n uitzending wordt gemaakt.

Zaterdagochtend 2 november is de uitzending met de C. van Leeuwenschool te zien, om 8.15 uur op NPO3.
Foto: Linda Peppelman

Foto: YouTube-ster Bibi en presentatrice Stephanie van de Kids Top 20 samen met de leerlingen van de C. van Leeuwenschool

Lees ook

Vrouwen van Nu aan de koffie

ANGERLO – De dames van Vrouwen van Nu Angerlo konden op woensdag 7 juli weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.