Home / Rheden-Regiobode / Laatste jubileumexpositie Oudheidkundige Kring

Laatste jubileumexpositie Oudheidkundige Kring

LAAG-SOEREN – De Oudheidkundige Kring Rheden – Rozendaal (OKRR) sluit haar jubileumjaar komend weekend af met een manifestatie in Laag-Soeren. Op het programma staan twee tentoonstellingen, een lezing, openstelling van het archief van de Kring en een dorpswandeling.

De afgelopen maanden heeft de OKRR de acht dorpen van de gemeenten Rheden en Rozendaal bezocht. In elk dorp werd een lokale tentoonstelling opgezet en een wandeling gemaakt. Deze serie komt nu in Laag-Soeren tot een einde.
Het programma begint vrijdag 15 november. Om 19.00 uur is er koffie en thee, om 19.30 uur opent Jan Jansen, voorzitter van de OKRR, de avond. Om 19.50 uur verzorgt Rein Aardema een lezing getiteld ‘Laag-Soeren, het eerste kuuroord van Nederland.’ Aansluitend opent wethouder Marc Budel de beide tentoonstellingen in ‘t Sprengenhus: over de geschiedenis van het Badhuis van Laag-Soeren en over Jan Ligthart en daarnaast een tentoonstelling bestaande uit een cultuurhistorische presentatie van elk van de acht dorpen. Daarnaast wordt een film vertoond over Laag-Soeren en Spankeren in de jaren vijftig van de vorige eeuw. Verder is voor het eerst het ingerichte archief en de archiefruimte van de OKRR vor bezichtiging opengesteld.

De expositie is zaterdag 16 en zondag 17 november van 13.00 tot 17.00 uur te zien. Zondagmiddagstart om 13.00 uur de dorpswandeling onder leiding van gids Joram van Breda. De start is bij ‘t Sprengenhus. Deelname is gratis voor leden van de OKRR, andere belangstellenden betalen 2,50 euro.

Lees ook

Snelle Kerklaan wordt verkeersveiliger

ROZENDAAL – De Kerklaan en een deel van de Beekhuizenseweg in Rozendaal krijgen een maximum …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.