Home / Nieuws / Kunstenares Maïté Duval onverwacht overleden

Kunstenares Maïté Duval onverwacht overleden

ZUTPHEN – Kunstenares Maïté Duval is zaterdagavond 2 november onverwacht overleden. De Zutphense kunstenares is in Dieren vooral bekend van de IJsberen op het Callunaplein.

Beeldhouwer en kunstenaar Maïté Duval werd geboren in Renazé in Frankrijk en studeerde aan de Universiteit van Rouen. In 1968 verhuisde zij naar Nederland, waar ze zo’n zes jaar later begon met beeldhouwen. Duval stelde haar werk tentoon tijdens een groot aantal solo- en groepsexposities, in heel het land.In 1986 maakte zij de IJsberen, die inmiddels niet meer weg te denken zijn van het Callunaplein in Dieren. De kunstenares woonde en werkte tot aan haar overlijden in Zutphen. Ze is overleden als gevolg van een hartstilstand.

In maart vierde Duval haar 75e verjaardag. Dit deed zij samen met haar dochter bij het kunstwerk dat haar zo lief was, de IJsberen op het Callunaplein. Overigens zijn de ijsberen op het moment niet op hun plek te vinden. De sokkel verkeerde in slechte staat en omwille van de veiligheid zijn de beelden tijdelijk verwijderd. Als volgend jaar dit deel van het Callunaplein wordt opgeknapt, komen de beren uiteraard weer terug.

Lees ook

Met een dobbelsteen wandelen over landgoed De Engelenburg

BRUMMEN – Samen met wethouder Ingrid Timmer openden Lotte, Liz en Isabelle van de Oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.