Home / Rheden-Regiobode / Kunst kijken en kopen bij Kassakunst

Kunst kijken en kopen bij Kassakunst

VELP – In De Nieuwe Ruimte, de voormalige bibliotheek in Velp bij Den Heuvel opent zondag 1 december de verkoopexpositie Kassakunst. Er is werk te zien en te koop van kunstenaars die zijn aangesloten bij de Nieuwe Ruimte.

Het aanbod tijdens Kassakunst is heel divers. Allerlei kunstdisciplines en -stijlen zijn vertegenwoordigd. De wanden en tafels hangen en liggen vol met schilderijen, fotografie, sculpturen en nog veel meer. Zowel liefhebbers van abstracte kunst als van realistisch werk komen aan hun trekken. De prijzen zijn ‘mild’, meldt de organisatie. Kassakunst is iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur geopend en loopt tot en met 12 januari 2020. De officiële opening is zondag 1 december om 15.00 uur.
Nieuwe Ruimte introduceert ook een ‘open podium’. Van zondag 1 december tot en met zondag 12 januari kunnen belangstellenden zich iedere zondagmiddag op het open podium laten horen en/of zien met bijvoorbeeld muziek, gedichten, een monoloog, stand-upcomedy of kleinkunst. In principe is alles mogelijk. Aanmelden kan tot een week van tevoren via info@nieuwe-ruimte.nl.
Daarnaast meldt Nieuwe Ruimte dat Eugène Terwindt kunstenaar van de maand december is. Hij exposeert zes olieverfschilderijen die hij de laatste maanden heeft gemaakt. De doeken van circa 50 bij 100 centimeter hebben allemaal als onderwerp een landschap, zoals de zee, de bergen en het vlakke land. Het zijn bestaande landschappen, waaraan Eugène Terwindt een eigen interpretatie heeft toegevoegd. Een bekend werk van zijn hand is centrumplein De Overtuin in Velp. De expositie van Eugène Terwindt is eveneens iedere zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur toegankelijk.
Stichting Nieuwe Ruimte is een initiatief van een groep kunstenaars uit de gemeente Rheden. De stichting streeft naar contact tussen kunst en inwoners van de gemeente Rheden. Nieuwe Ruimte heeft circa 130 donateurs.

Lees ook

Vrolijke middag bij de Narrenkap

VELP – Zaterdagmiddag 25 januari was het weer tijd voor de jaarlijkse Vrolijke Middag bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.