Home / Brummen-Regiobode / Kleindierententoonstelling Onze Liefhebberij

Kleindierententoonstelling Onze Liefhebberij

BRUMMEN – Kleindiervereniging Onze Liefhebberij Brummen houdt op zaterdag 16 en zondag 17 november weer haar clubtentoonstelling. Voor de leden is dit het jaarlijkse hoogtepunt; de beste dieren worden beoordeeld en geshowd.

Prachtige konijnen, kippen, duiven, cavia’s en kleine knagers zijn te bewonderen in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22 B te Brummen. De ingezonden dieren worden op vrijdag 15 november beoordeeld door vijf keurmeesters die kijken naar bouw, raseigenschappen, tekening, kleur en conditie. Zij bepalen de kampioensdieren, voor de fokkers is het altijd een grote eer om een kampioensdier te fokken.

Zaterdagavond 16 november worden even na 20.00 uur de winnaars gehuldigd. Voor publiek is de tentoonstelling zaterdag open van 20.30 tot 22.00 uur. Zondag 17 november zijn bezoekers welkom van 09.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis.
Tijdens de tentoonstelling zijn er (bestuurs-)leden van de vereniging aanwezig om in gesprek te gaan over de kleindieren(-sport). Desgewenst adviseren ze in het houden, verzorgen en aanschaffen van konijnen, kippen, duiven, cavia’s en kleine knagers. Belangstellenden kunnen daarvoor overigens ook terecht op clubavonden. Deze zijn elke tweede maandag van de maand in het gebouw van de Edelzanger aan de Hazenberg 22 B te Brummen, aanvang 20.00 uur.

www.onzeliefhebberijbrummen.nl

Lees ook

Voorjaarsbloeier boerenkrokus in opmars

LOENEN – Ruim een week geleden heerste Koning Winter nog volop, maar inmiddels is het …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.