Home / Doesburg-Regiobode / Klassiek programma bij Podium Acanthus

Klassiek programma bij Podium Acanthus

DOESBURG – Saxofoniste Naomi Perquin en pianiste Roelfke Huttenga spelen zondag 1 december twee maal bij Podium Acanthus in Doesburg. Om 13.30 en 15.00 uur beginnen twee concerten van ongeveer een half uur lang. Het duo start met de lieflijke sonate van de Franse componist Camille Saint-Saëns. Dit werk is oorspronkelijk gecomponeerd voor hobo en piano. Daarna volgen een paar liederen van Fauré, die ook voor de combinatie van saxofoon en piano is bewerkt. Het concert wordt afgesloten met de temperamentvolle Fantasie voor tenorsaxofoon van de Braziliaan Heitor Villa-Lobos.
Naomi Perquin en Roelfke Huttenga leerden elkaar kennen op het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Hun duo geeft regelmatig concerten met bekend en minder bekend repertoire op een sprankelende eigen manier. Naomi en Roelfke vertellen graag over de stukken die zij laten horen.
Podium Acanthus is te vinden aan de Koepoortstraat 20 in Doesburg.

Lees ook

Doesburgse dames in coronajurk

DOESBURG – Bezoekers aan het centrum van Doesburg kwamen vrijdag 3 juli deze vrolijke Doesburgse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.