Home / Algemeen / Kijken bij de Vrijmetselaars

Kijken bij de Vrijmetselaars

VELP – Vrijmetselaarsloge Het Gulden Vlies houdt op donderdag 7 november een avond voor belangstellenden aan de Arnhemsestraatweg 360 in Velp. Ook partners, vrienden en familie zijn meer dan welkom.

De open avond begint om 20.00 uur; de inloop is vanaf 19.30 uur. De aanwezigen krijgen informatie over wat Vrijmetselarij inhoudt. Ook kunnen ze kennismaken met de broeders van de loge en vragen stellen. Ook wordt er een kijkje genomen in de tempel. Er is koffie en thee bij de ontvangst en later een hapje en een drankje. De ingang is pal naast het viaduct en herkenbaar door een verlicht bord met Passer en Winkelhaak.
De moderne vrijmetselarij is een levensbeschouwelijke stroming die streeft naar verdieping van zelfkennis en werkt aan zelfontplooiing. De werkwijzen van de vrijmetselarij bestaat uit: inwijding, bespreking en bezinning. Essentieel zijn daarbij zijn de rituelen en symbolen, die worden gebruikt voor het overdragen van gedachten en gevoelens. De vrijmetselarij is een methode om mensen te stimuleren bewust in het leven te staan. Dat betekent in de praktijk dat vrijmetselaren proberen zichzelf als mens te verbeteren.

info.loge240@vrijmetselarij.nl

Lees ook

Klimaatburgemeester gezocht voor Rheden

GEM. RHEDEN – Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat is op zoek naar een …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.