Home / Rheden-Regiobode / Kasteel en park Rosendael in de winter open op zondag

Kasteel en park Rosendael in de winter open op zondag

ROZENDAAL – Per november gaat op Rosendael de winterperiode van start. Het kasteel en park in Rozendaal zijn tot en met maart alleen op zondag geopend van 11.00 tot 16.00 uur.

In voorgaande jaren ging het kasteel in de winterperiode dicht voor een grote housekeeping en collectie- en gebouwenbeheer. Deze werkzaamheden vinden nu verspreid over het jaar plaats, waardoor het nu mogelijk is om het kasteel jaarrond open te stellen. Dit betekent dat de komende winter het kasteel en park elke zondag te bezoeken zijn.
In de winterperiode zijn er diverse evenementen op het kasteel, zoals Sinterklaas die het kasteel bezoekt op zaterdag 23 november. Het kasteel verwelkomt aanstaande bruidsparen zondag 24 november tijdens de Open Toptrouwlocatieroute. Op zondag 5 januari zijn er speciale themarondleidingen in het kasteel voor Museumkaarthouders.

Rosendael is meer dan zeven eeuwen oud. Graven en hertogen van Gelre hadden hier hun residentie. Kasteel Rosendael geeft een mooi beeld van hoe er vroeger op een kasteel werd geleefd. Er is een bijzondere collectie meubels, zilver en porselein te zien. Het kasteel is uitsluitend met een kasteeltour te bezichtigen, deze zijn om 11.30, 13.00 en 14.30 uur. Het is ook mogelijk om een privérondleiding te reserveren.
Het park rond het kasteel is één van de fraaiste en oudste landschapsparken van ons land. De bekende tuinsieraden zoals de Bedriegertjes zijn in de winter ingepakt, maar bezoekers kunnen genoeg bijzondere plekken ontdekken; een kijkje nemen tussen de stammen van de reuzenlevensboom, het water oversteken via de stapstenen en als het mooi weer is een blik werpen in de Oranjerie, die nu fungeert als winterstalling voor de kuipplantencollectie.

www.glk.nl/rosendael.

Lees ook

Ik vind: De macht van banken

Om mijn uitgaven beter in de gaten te houden, betaal ik mijn boodschappen met contant …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.