Home / Nieuws / Kanaalweg is na ruim een jaar weer open

Kanaalweg is na ruim een jaar weer open

DIEREN – Na ruim een jaar afgesloten geweest te zijn, is vrijdagmorgen 1 november de Kanaalweg in Dieren weer heropend voor alle verkeer. Met de openstelling van de onderdoorgang onder het spoor, kan het verkeer nu ongehinderd richting Apeldoorn. Hiermee is project Traverse Dieren zo goed als afgerond.

Vrijdag zijn de Burgemeester Willemstrestraat en Kanaalweg opengegaan voor alle verkeer. Ook de Kattenberg, Zuider Parallelweg en de parallelweg van de Burgemeester Willemsestraat zijn sindsdien weer goed toegankelijk, evenals het bedrijventerrein Rinaldostraat. De aannemer heeft vrijdag ook al direct de meeste omleidingsborden verwijderd en in de loop van de dag wisten steeds meer automobilisten de weg naar de tunnel te vinden.
Er moeten nog een paar dingen worden afgerond. Zo worden er nog definitieve lichtmasten worden geplaatst bij de toeritten en de bomen en struiken moeten nog worden geplant. Dit alles zou voor het eind van het jaar moeten zijn afgerond.

Vrijdagmiddag werd met bestuurders van gemeente en provincie en van uitvoerders BAM en ProRail even stilgestaan bij de openstelling van de onderdoorgang. Zij kijken tevreden terug op een geslaagd project en hopen dat de verkeerssituatie in Dieren hiermee flink is verbeterd. Ze verwachten dat de verkeersdruk op de Harderwijkerweg flink afneemt en dat ook de sluiproutes via Spankerenseweg, Geitenbergweg en Imboslaan weer rustiger worden.

Doesburgsedijk

Er rest nog één onderdeel van project Traverse Dieren en dat is de afsluiting van de Doesburgsedijk. De besluitvorming hierover ligt nog even stil, in verband met de impasse rondom de stikstofproblematiek. Door de afsluiting komt er in de toekomst meer verkeer op de Ellecomsedijk. Hierdoor verschuift de stikstofbelasting van het natura 2000-gebied IJsseluitwaarden naar het natura-gebied Veluwe. Provincie Gelderland moet hiervoor een vergunning verlenen aan de gemeente Rheden, maar dit kan op dit moment nog niet. Dit laatste onderdeel van Traverse Dieren wordt daarom later uitgevoerd.

Lees ook

Spankerense boer Hans Nieuwenburg in de prijzen gevallen

SPANKEREN – Biologische boer Hans Nieuwenburg uit Spankeren heeft de Deltaplan Veehouderij prijs gewonnen in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.