Home / Nieuws / Japanse pianiste speelt in Oude Jan

Japanse pianiste speelt in Oude Jan

VELP – De Japanse pianiste Yukiko Hasegawa speelt zondag 17 november in de Oude Jan in Velp. Vanaf 15.30 uur speelt ze op de nieuwe vleugel een programma met romantische composities.

Yukiko Hasegawa kreeg als vierjarig meisje haar eerste pianolessen in Japan. Ze rondde haar pianostudie in Tokio af met een Masterdiploma en vertrok aansluitend in 2005 naar Nederland. Ze had in Tokio namelijk de Nederlandse pianist Willem Brons ontmoet en bij hem wilde ze verder studeren. In 2011 behaalde ze aan het Amsterdams Conservatorium het Masterdiploma voor piano. De afgelopen jaren volgde Yukiko Hasegawa diverse masterclasses en na vervolgopleidingen mag ze zich in Japan en Nederland Master of Music noemen. Inmiddels heeft ze in Den Haag haar eigen lespraktijk.
Yukiko Hasegawa treedt geregeld op met diverse kamermuziekensembles in Nederland, Duitsland en Japan. Met pianoduo partner Tobias Borsboom won ze de Meesters van Shizuoka-prijs.

In Velp speelt Hasegawa een sonate van Beethoven, preludes van Debussy en Franck en de Kreisleriana van Schumann. Het concert begint om 15.30 uur. De entree bedraagt 12 euro, inclusief glas wijn of fris na afloop. Vrienden van de Oude Jan betalen 10 euro, houders van een Gelrepad, CJP en jongeren tot 18 jaar mogen voor 5 euro komen luisteren. Kinderen kunnen gratis mee. Kaarten zijn vanaf 15.00 uur verkrijgbaar in de kerk of in de voorverkoop bij boekhandel Jansen & de Feijter.

www.vriendenvandeoudejan.nl

Lees ook

Met een dobbelsteen wandelen over landgoed De Engelenburg

BRUMMEN – Samen met wethouder Ingrid Timmer openden Lotte, Liz en Isabelle van de Oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.