Home / Nieuws / Informatiebord onthuld bij Landgoed Laag-Soeren

Informatiebord onthuld bij Landgoed Laag-Soeren

LAAG-SOEREN – Al lange tijd stoppen fietsers en passanten bij Langoed Laag-Soeren, het rijksmonument en tegenwoordige landgoed aan de Badhuislaan. Velen vragen zich af wat dit nou eigenlijk voor gebouw is. Cor Arnoldus, huismeester van het landgoed (tweede van links op de foto), kaartte dit aan bij de gemeente Rheden en vroeg naar de mogelijkheid een informatiebord te plaatsen. Dit sloot aan bij de wens van de gemeente om monumenten nadrukkelijker te presenteren. Samenspraak tussen Cor namens het landgoed, Soerens Belang en Heidi Buijs van de afdeling monumenten van de gemeente Rheden leidde tot een mooi bord, met veel informatie.
Landgoed Laag Soeren is een plek met veel historie. In 1870 opende hier kuuroord Bethesda. Tot 1936 hebben hier veel mensen gekuurd. In 1947 huurde de Amsterdamse Bank het pand om haar werknemers hier hun vakantie te laten vieren. In 1980 krijgt het voormalig badhuis een hele andere invulling. Men kon hier opgeleid worden tot leraar Transcendente Meditatie. Daarna is het complex verkocht aan een projectontwikkelaar en is het verbouwd tot appartementen.
Wethouder Marc Budel (links op de foto) monteerde het nieuwe bord maandag 4 november onder grote belangstelling op de inmiddels geplaatste sokkel. In zijn rede refereerde hij onder andere aan de rijke geschiedenis van deze plaats. Dat dit bord in een behoefte voorziet, blijkt wel uit het aantal mensen dat inmiddels al is gestopt om via dit bord nadere info te verkrijgen.

Foto: Mart van Tol

Lees ook

Met een dobbelsteen wandelen over landgoed De Engelenburg

BRUMMEN – Samen met wethouder Ingrid Timmer openden Lotte, Liz en Isabelle van de Oecumenische …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.