Home / Alle-Regiobode / In februari is iedereen Verliefd op de Veluwezoom

In februari is iedereen Verliefd op de Veluwezoom

REGIO – Die saaie februarimaand, die moet toch een stuk leuker kunnen? Dienke Geurtz van de Spelerij in Dieren wil er iets bijzonders van maken en nam het initiatief voor de themamaand Verliefd op de Veluwezoom. Samen met collega-ondernemers wil ze onder het thema ‘liefde’ een breed programma aan leuke activiteiten en acties aanbieden.

“In februari is het voorjaarsvakantie en er wordt carnaval gevierd, maar verder is er vaak weinig te doen”, legt Dienke Geurtz haar idee uit. “De restaurants zitten op Valentijnsdag vaak wel vol, maar de rest van de maand kun je natuurlijk ook allerlei leuks organiseren.” Om deze rustige maand leuker te maken, stelt zij haar collega-ondernemers voor om samen een thema-maand op te zetten: Verliefd op de Veluwezoom.
Peter Oversteegen van Veluwe Aktief in Rheden was direct enthousiast over Dienkes plan, net als overigens vertegenwoordigers van de verschillende ondernemersverenigingen in de regio. Hij legt het idee verder uit: “Het thema wordt natuurlijk opgehangen aan Valentijnsdag, op vrijdag 14 februari. Maar Verliefd op de Veluwezoom betekent ook verliefd op onze omgeving, op ons gebied. Deze maand is voor ons als ondernemers een manier om iedereen de Veluwezoom te laten beleven, zowel bewoners als gasten die hier logeren.”

Doe mee!

Dienke probeert zoveel mogelijk ondernemers en organisaties enthousiast te krijgen om mee te doen. Ze heeft zelf talloze ideeën om samen het thema uit te dragen. “Dat kan door een speciaal liefdesmenu in het restaurant, een combinatie-actie van een fietstocht met een lekkere lunch bij een collega, een activiteit voor singles, een mooie etalage met een liefdesthema, een wandeling door de natuur, een kasteelbezoek met champagne, noem het allemaal maar op. En juist uit de samenwerking met elkaar kunnen hele leuke dingen ontstaan”, zegt ze enthousiast.
Voor de Spelerij denkt ze zelf aan het maken van lieve cadeautjes in de Uitvinderij, maar ook aan leuke activiteiten, bijvoorbeeld om samengestelde gezinnen aan elkaar te laten wennen. “Want Verliefd op de Veluwezoom is zó breed. Het slaat op nieuwe liefdes, op stellen die al jaren bij elkaar zijn, maar ook op gezinnen en ook voor singles is er van alles te organiseren. Je kunt er oneindig veel mee.”
Peter Overstegen heeft het idee om zijn duo-scooters en tandems centraal te zetten en bijvoorbeeld een tocht uit te zetten naar een plekje waar een lekker drankje kan worden gedaan of geluncht. “En natuurlijk doen we iets met Cupido en boogschieten.”

Liefdesbrief

Alle ondernemers en organisaties uit de regio kunnen zich aanmelden om mee te doen met een actie, in welke vorm dan ook. Dit kan bij Dienke Geurtz via dienke@spelerij.nl. Alle initiatieven worden begin volgend jaar opgenomen in een ‘liefdesbrief’, die zal verschijnen in Regiobode. Zo krijgt iedereen een mooi overzicht van alle deelnemers, acties en activiteiten.

Lees ook

Bibliotheken openen VakantieBieb

REGIO – Van 1 juli tot en met 31 augustus is de VakantieBieb weer open. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.