Home / Doesburg-Regiobode / Ik vind: Breedestraat Doesburg: Circuit Zandvoort is er niets bij

Ik vind: Breedestraat Doesburg: Circuit Zandvoort is er niets bij

Hoewel de naam anders doet vermoeden, was de Breedestraat vroeger een rustige zandweg met een paar boerderijen. Tegenwoordig is het de aorta van de wijk Beinum (Doesburg) en is Circuit Zandvoort er niets bij!
Deze straat is de hoofdader waar alle delen van de Beinum op uitkomen, de toegangsweg naar de Sporthal en de Dekamarkt. (Oudere) mensen durven op de fiets/scootmobiel niet meer door deze straat, bewoners van oudsher krijgen middelvingers en een grote mond als zij -zoals zij al jaren doen- kortstondig de weg blokkeren als zij hun oprit inrijden.
De aangebrachte wegversmallingen hebben niet het effect dat de gemeente waarschijnlijk hoopte te bereiken. Eerder het tegendeel: wie geeft het meeste gas en is het eerste (voor-)bij de wegversmalling!

Beste gemeente, beste wethouder Van Veldhuizen, ik hoop dat de veiligheid in de Breedestraat uw aandacht heeft in het plan voor de grootschalig opknapbeurt van de wijk Beinum. Wat dacht u van een primeur in Nederland: ‘intelligente’ actieve verkeersdrempels! Deze drempel zakt weg in de grond wanneer een naderende auto zich aan de snelheidslimiet houdt. Bij snelheidsduivels blijft de drempel hoog, waardoor overtreders alsnog verplicht worden om te vertragen. (Zie www.autoblog.nl/nieuws/europa-loopt-warm-voor-slimme-verkeersdrempel-125287).
Mocht dit niet in de begroting passen, dan verzoek ik u serieus te overwegen voor de nieuwe wijken Campstede, Kilder en De Strijp een uitgang te creëren aansluitend op de provinciale weg N338, de Rivierweg. Door alleen al het woon-werkverkeer een kortere, snellere uitgang te bieden bevordert u de rust en veiligheid in de Breedestraat en de Beinum.

Een bezorgde buurtgenoot
(Naam en adres bij redactie bekend)

Lees ook

Escape room in de Galluskerk

ANGERLO – Vanaf vrijdag 11 juni is er een een online escape room spelen, die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.