Home / Doesburg-Regiobode / Iedereen kan badmintonnen bij B.V. Doesburg

Iedereen kan badmintonnen bij B.V. Doesburg

DOESBURG – Bij Badmintonvereniging Doesburg zorgen zowel trainers als spelers ervoor dat ook mensen met een beperking bij de vereniging terecht kunnen. Zo is er een rolstoelbadmintonner en zijn en verschillende spelers met een vorm van autisme.

Rolstoelbadmintonner Ad heeft zijn rug versleten en kan daardoor niet meer staand badmintonnen. Op den duur zal hij permanent in een rolstoel komen, maar tot die tijd moet hij van de artsen blijven sporten om de spieren soepel te houden. In een rolstoel badmintonnen is voor hem de oplossing. Onlangs heeft Ad meegedaan aan het Open Limburgs Para-kampioenschap en is daar derde geworden in de dubbel. Ook doet hij samen met zijn maatje Ronald mee aan een para-toernooi in Duitsland.
Op dit moment speelt er maar één badmintonner in een rolstoel bij B.V Doesburg. De vereniging zou graag zien dat dit er meer worden. Spelers hoeven in het dagelijks leven niet in een rolstoel te zitten om aan rolstoelbadminton te kunnen doen. Wheels2Sport zorgt ervoor dat mensen met een fysieke beperking gratis sporthulpmiddelen kunnen uitproberen. Door de beschikbaarheid van rolstoelen vanuit een uitleenpool, kunnen spelers 6 maanden langs rolstoelbadminton uitproberen. De sporter krijgt advies over de rolstoel en het gebruik ervan. Daarnaast wordt de rolstoel persoonlijk gepast en afgesteld en is er tijdens de uitleenperiode technische service en onderhoud beschikbaar.

Voor het plannen van een intakegesprek kan gemaild worden naar wheels2sport@welzorg.nl. Door het vermelden van de volledige naam, adres, geboortedatum, email en telefoonnummer kan de aanvraag zo snel mogelijk in behandeling worden genomen.

Lees ook

Erepenning Doesburg voor echtpaar Van Blokland

DOESBURG – Rokus en Marian van Blokland-Kuperus kregen woensdag 24 februari uit handen van burgemeester …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.