Home / Doesburg-Regiobode / Hessenrijders ondersteunt voetbalvereniging HC ’03

Hessenrijders ondersteunt voetbalvereniging HC ’03

DREMPT – Het bestuur van voetbalvereniging HC ’03 uit Drempt ontving afgelopen week een bijdrage van schaats- en skeelervereniging de Hessenrijders uit Laag-Keppel voor verduurzaming van het sportpark. De bijdrage is afkomstig uit de opbrengst van de Keppelrun, die de schaatsvereniging tien jaar lang organiseerde.
De Keppelrun is een hardloopevenement voor beginnende en ervaren hardlopers door de dorpen Hoog-Keppel, Laag-Keppel, Hummelo en Achter-Drempt en is populair bij het hele gezin. “De Keppelrun is een evenement van onze gemeenschap want zonder al onze vrijwilligers was het nooit zo’n succes geworden. Het geld dat we bij elkaar hebben gespaard, willen we dan ook besteden aan lokale initiatieven die onze gemeenschap raken”, vertelt voorzitter Irma van Hof. In de afgelopen maanden heeft het bestuur van de vereniging gezocht naar initiatieven die te maken hebben met sport en bewegen, en gericht zijn op de toekomst.

Vorig jaar zomer vond de schaats- en skeelervereniging daarvoor het eerste doel. Nederlands kampioen skeeleren en sponsor van de Hessenrijders Arjan Mombarg uit Vorden, werd gesteund met zijn actie om in 24 uur geld op te halen voor onderzoek naar kinderkanker. Eerder dit jaar werd Muziekvereniging Hummelo en Keppel verblijd met een bijdrage voor een elektronisch drumstel en nieuwe trommels, ontving zorgcentrum Hyndendael een oefenapparaat voor rolstoelgebruikers of mensen die niet op de hometrainer kunnen bewegen, en mocht sporthal Hessenhal een bijdrage in ontvangst nemen voor renovatie van de kleedkamers.

Irma van Hof overhandigde afgelopen week een cheque van 750 euro aan Mart de Kruif, voorzitter van HC ‘03. “Deze bijdrage is meer dan welkom”, laat Mart de Kruif weten. Sinds begin dit jaar heeft een aantal leden van de voetbalsvereniging zich beziggehouden met de verduurzaming van het sportpark. Enerzijds om kosten te besparen en anderzijds om te kijken of de vereniging zelf energie kan opwekken en op die manier een besparing kan realiseren. Op advies van deskundigen is ervoor gekozen om de lampen van de veldverlichting te vervangen door LED-lampen en om zonnepanelen te plaatsen op de kleedkamers. Deze bijdrage van de Hessenrijders maakt dat plan mede mogelijk.

Voetbalvereniging HC ’03 was de laatste lokale vereniging waaraan de schaatsvereniging doneerde. “De pot is leeg en de boeken kunnen definitief worden gesloten”, aldus Irma van Hof.

Lees ook

Raadsvergadering Bronckhorst digitaal

BRONCKHORST – De raadsvergadering van de gemeente Brockhorst van 2 juli, wordt digitaal gehouden. Vorige …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.