Home / Brummen-Regiobode / Herfst- en winterrondleidingen Kasteel Ter Horst

Herfst- en winterrondleidingen Kasteel Ter Horst

LOENEN – Veel vakantieparken zijn bijna het gehele jaar door bezet en veel van deze gasten bezoeken tijdens hun verblijf in deze regio ook de bezienswaardigheden. Het blijkt dat kasteel Ter Horst in Loenen bijzonder in trek is bij vakantiegasten. Daarom heeft het bestuur van de Stichting Wijnand Hacfort besloten ook in de komende herfst en winter door te gaan met de rondleidingen. Deze worden gehouden vanaf november op elke donderdag om 14.00 uur vanaf het voorplein bij het kasteel. Gidsen van de stichting leiden de gasten ongeveer anderhalf uur rond over het landgoed met kasteel (1557), fraaie kelders, riante kamers met grote hal. Op het landgoed de bijgebouwen van 1791 en 1792 met stalling voor rijtuigen en vee. Ook de ijskelder, kassen en vijf eeuwen oude tamme kastanje. De deelnemers komen ook in de schuilkapel die gerestaureerd is en uniek is voor Nederland. Kaarten zijn vanaf 13.30 uur verkrijgbaar in het kasteelwinkeltje. Eveneens dagelijks bij bistro De Bron en hotel De Loenermark in Loenen en boekhandel Hendriks in Eerbeek.

Foto: Martien Kobussen

Lees ook

Vincent Buitenhuis nieuwe directeur Veluwonen

EERBEEK – Vanaf 1 oktober 2021 is Vincent Buitenhuis de nieuwe directeur-bestuurder van woningcorporatie Veluwonen. …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.