Home / Brummen-Regiobode / Groot Brummens Dictee over Sterke Vrouwen

Groot Brummens Dictee over Sterke Vrouwen

EERBEEK – Op vrijdag 22 november vindt twintigste editie van het Groot Brummens Dictee plaats om 20.00 uur in de bibliotheek van Eerbeek. Deze keer is het geschreven, én zal worden voorgelezen, door iemand die alle eerdere deelnemers zullen kennen, Selma Rooseboom.

In 2018 werd het dictee geschreven door de leden van de Taalmarkt en ging over Spannende tijden in Brummen. Dit jaar is het thema Sterke Vrouwen, geschreven door een vrouw. Selma is zelf, als deelnemer aan het dictee, al diverse malen in de prijzen gevallen omdat zij het minste aantal fouten had.

De werkgroep Taalmarkt van de Culturele Stichting Brummen nodigt belangstellenden van harte uit om in de bibliotheek van Eerbeek de pen op te nemen. Inschrijven kan tot 20 november door een mail te sturen naar taalmarkt@brummencultuur.nl of telefonisch bij Hannie Elfrink, tel. 06-47690575 of Marguerite Tuijn, tel. 06-25464982. Meedoen kan individueel of als team van drie personen. Deelnemers moeten in de gemeente Brummen wonen of werken, of ze moeten sociaal sterk aan Brummen verbonden zijn.
In 2018 is de wijze van nakijken anders aangepakt. Na afloop is de nieuwe werkwijze geëvalueerd en bleek het heel goed te hebben gewerkt, daarom gaat het ook dit jaar weer zo gebeuren. De dictees worden ingeleverd en elke deelnemer kijkt vervolgens het dictee van een anonieme ander na. Net als altijd worden alleen de winnaars bekend gemaakt.

Lees ook

Digitale kennismaking met voedselbos

BRUMMEN – Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen verwelkomt belangstellenden vrijdag 5 maart om 19.30 uur …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.