Home / Brummen-Regiobode / Gemeente Brummen voorbereid op wintergladheid

Gemeente Brummen voorbereid op wintergladheid

GEM. BRUMMEN – De gemeentelijke buitendienst van Brummen is klaar om uit te rukken bij wintergladheid, meldt de gemeente. Net als de afgelopen jaren worden alleen veelgebruikte wegen, bus- en school(fiets)routes gestrooid.

Is er veel sneeuwval en blijft het lang glad, dan wordt de gladheidsbestreiding uitgebreid. Is het maar even glad, door bijvoorbeeld opvriezing in de vroege ochtend, dan worden alleen bekende snel opvriezende plekken gestrooid. Welke wegen worden gestrooid is niet veranderd, wel is er een andere route. De zoutopslag aan de Ringlaan is gesloten om ruimte te maken voor het nieuwbouwplan Lombok. De nieuwe zoutopslag is gebouwd op de Kollergang. Vanaf de Kollergang worden eerst de wegen langs het Kanaal, de Coldenhovenseweg en Loubergweg gestrooid. Daarna komt de Ringlaan aan de beurt. De route is terug te vinden op www.brummen.nl/gladheid.
Inwoners kunnen ook zelf een bijdrage leveren aan de gladheidsbestrijding. De gemeente plaatst op 52 plekken bakken met strooizout, vooral op plekken bij seniorenwoningen. Inwoners mogen dit strooizout gebruiken om ​​​​​​(gemeentelijke) paden en parkeerplaatsen te strooien waar de strooiwagens niet komen.

Lees ook

Algemene vergadering Dorpsraad Brummen

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen houdt woensdag 23 juni om 20.00 uur weer een online openbare …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.