Home / Doesburg-Regiobode / Franse Chansons in Gasthuiskerk

Franse Chansons in Gasthuiskerk

DOESBURG – Zondag 24 november om 15.00 uur zingt Agnes Bergmeijer nummers van Barbara, een Franse chansonnière in de Gasthuiskerk in Doesburg. Haar liedjes gaan over de dood, de liefde, haar jeugd, vergankelijkheid en verlangen. Ze vangen de schoonheid van het verdriet. Je hoort de nummers nog maar zelden. Tijd om ze nieuw leven in te blazen. Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten.
Voor Agnes Bergmeijer begon de liefde voor het Franse chanson, en met name voor de nummers van Barbara, al tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht. Agnes won destijds het concours de la chanson in de Kleine Komedie in Amsterdam met haar vertolking van Brel en Barbara. De afgelopen 25 jaar was Agnes op de bühne te zien in vele producties van het Nijmeegse theatergezelschap Kwatta en andere (jeugd)theater gezelschappen uit het land.
Mike Roelofs arrangeerde de nummers en begeleidt op piano en andere toetsinstrumenten. Hij studeerde aan het conservatorium in Maastricht. Vanaf die tijd richtte hij zich vooral op het spelen van jazzmuziek en het creëren van een eigen kenmerkende stijl en vocabulaire. Samen met Peer Wittenbols en Gerard van Maasakkers won Mike met het lied ‘Mijn Kind’ in 2013 de Annie M.G Schmidtprijs voor het beste Nederlandstalige lied. Het concert begint om 15.00 uur. Toegang kost 17 euro, inclusief pauzedrankje.

Lees ook

Sponsoractie voor beregening fleurige IJsselkade

DOESBURG – Samen met de gemeente Doesburg zorgen de bewoners van de IJsselkade er zelf …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.