Home / Doesburg-Regiobode / Fietslichtactie Wijkraad Beinum

Fietslichtactie Wijkraad Beinum

DOESBURG – Zaterdag 2 november hield de wijkraad Beinum weer een fietslichtactie gehouden op het parkeerterrein van de Beumerskamp in Doesburg. Rijwielcentrum Xycleservice verleende, net als voorgaande jaren, weer technische assistentie. Ongeveer vijftien wijkbewoners hebben hun fietslicht laten repareren. Batterijen en lampjes werden vervangen, draadjes gerepareerd en soms werd de gehele koplamp of het achterlicht vervangen. In een enkel geval werd de fietser doorverwezen naar de werkplaats van Xycleservice, als de reparatie te omvangrijk was of omdat onderdelen niet beschikbaar waren. Het resultaat van die inspecties is positief en dat is goed nieuws. “Helaas was de opkomst vele malen lager dan in 2018, maar het was nu dan ook wel heel slecht weer”, concludeert de wijkraad. “Evengoed zijn er toch weer vijftien fietsen die veilig de weg op kunnen in het donker.”

Lees ook

Fietstafel voor het maken van ideeën

DIEREN – Sinds enige tijd is in Dieren de Stichting Fietsop1 actief. Doelstelling van die …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.