Home / Brummen-Regiobode / Energietafel: Brummen van het gas af

Energietafel: Brummen van het gas af

EERBEEK – De lokale energiecoöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen houden maandag 2 december een Energietafel over de warmtetransitie. Hier wordt gesproken over het afkoppelen van woningen van het aardgas.

In 2050 moet de energievoorziening duurzaam zijn, de bedoeling is dat er in woningen niet langer gebruik gemaakt wordt van aardgas. De vraag is hoe de gemeente Brummen dat voor elkaar krijgt. Wordt alleen gekeken naar het loskoppelen van gas of moet er ook breder gekeken worden naar alles wat er speelt in de wijk. Zijn er kansen voor een integrale aanpak?
Hoogleraar duurzaam bouwen Anke van Hal, dorpsgenoot en lid van BrummenEnergie, laat deze avond zien hoe je tot een aanpak kan komen die past bij de belangen van zowel de bewoners en de overheid als de uitvoerders. Samen met woonorganisaties, welzijnsorganisaties, wijkagenten, gezondheidsorganisaties en de wijk- en dorpsraden worden de mogelijkheden voor een Brummense aanpak van de warmtetransitie onderzocht.
Belangstellenden zijn welkom om deel te nemen aan deze Energietafel. Aanmelden kan via www.brummenenergie.nl/energietafel. De bijeenkomst begint om 19.00 uur en wordt gehouden in de Korenmolen in Eerbeek.

Lees ook

Geen herdenking maar wel vlaghijsen

BEEKBERGEN/LIEREN/OOSTERHUIZEN – Het Comité Bevrijding Beekbergen, Lieren en Oosterhuizen houdt ook dit jaar op 17 …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.