Home / Brummen-Regiobode / Eerbeekse werkgroep Amnesty International vierde 40-jarig jubileum

Eerbeekse werkgroep Amnesty International vierde 40-jarig jubileum

EERBEEK – Op vrijdag 18 oktober kwamen belangstellenden bij elkaar in de Kruiskerk in Eerbeek, om aandacht te geven aan 40 jaar lokale inzet voor Amnesty International. Ook de directeur van Amnesty International Nederland, Eduard Nazarski, was aanwezig.
Ria van de Maat van de lokale werkgroep heette allen welkom en wethouder Eef van Ooijen sprak zijn waardering voor Amnesty en in het bijzonder de werkgroep uit. Vervolgens kwam Nazarski aan het woord. Ondersteund door beelden op de beamer, werden de aanwezigen geïnformeerd over de werkwijze van Amnesty International. De organisatie heeft internationaal met name aandacht voor drie ontwikkelingen die het recht aantasten. Dit zijn de autoritaire staat, vluchtelingen en de invloed van data-verzamelen. In Nederland richt Amnesty International zich specifiek op het voorkomen van etnisch profileren, het recht op demonstreren en de dialoog zoeken, vinden en houden.
Tijdens de jubileumavond sprak directeur Nazarski ook over stille diplomatie en goed netwerken en deelde hij mooie, hartverwarmende reacties van degenen die tijdens hun gevangenschap brieven of kaarten hebben ontvangen. Het was een interessante avond, die met een hapje en drankje werd afgesloten en waarop ook Unicef, Wereldwinkel en Kledingbeurs SKKB zich presenteerden.

Om de dialoog tussen mensen te bevorderen, wil de lokale werkgroep op vrijdag 22 november een zogenaamde Mensenrechten-dialoog houden. Dit is een bijeenkomst van anderhalf uur waarbij in kleine groepjes een onderwerp van verschillende kanten wordt belicht en besproken. Opgaven voor deze bijeenkomst is noodzakelijk en kan via info@eerbeek.amnesty.nl. Via dit mailadres kan ook nadere informatie worden opgevraagd.
In de week van dinsdag 10 december, de dag van de Rechten van de Mens, organiseert Amnesty International op 1100 plaatsen in Nederland, waaronder ook Eerbeek, een schrijfmarathon.

Lees ook

Theo Jellema bespeelt orgels Martinikerk

DOESBURG – Donderdag 5 augustus vanaf 20.00 uur bespeelt Theo Jellema de drie orgels in …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.