Home / Nieuws / Echtpaar Van Reeken-Van Minkelen viert 65-jarig huwelijk

Echtpaar Van Reeken-Van Minkelen viert 65-jarig huwelijk

DIEREN – Op woensdag 30 oktober bracht burgemeester Carol van Eert van de gemeente Rheden een bezoek aan het echtpaar Van Reeken-Van Minkelen. Hij kwam het paar feliciteren ter gelegenheid van hun 65-jarig huwelijk.

Hendrik van Reeken en Anna van Minkelen komen beide uit Rheden en hebben elkaar leren kennen in 1951, in het zwembad van De Steeg; een afgezet gedeelte in de IJssel, recht tegenover het gemeentehuis. Na 3 jaar verkering zijn ze in 1954 getrouwd en vanwege de heersende naoorlogse woningnood ingetrokken bij de ouders van mevrouw Van Reeken-Van Minkelen. Een paar jaar later is de hele familie verhuisd een andere woning in Rheden, waar het paar de ouders tot aan het eind toe thuis hebben verzorgd.

Hendrik heeft als jongen van 14 jaar meegemaakt dat een neergeschoten Engels gevechtsvliegtuig op hun huis in Velp neerstortte. Hierbij zijn 5 mensen om het leven gekomen, waaronder de piloot. Het huis was volledig vernield en de familie heeft uit nood een padvinderswoning op de Pinkenberg moeten betrekken. Deze gebeurtenis heeft op Hendrik een onuitwisbare indruk achtergelaten, tot op de dag van vandaag.

Het echtpaar heeft samen vele reizen gemaakt, waarbij ook de ouders van mevrouw Van Reeken tot op hoge leeftijd nog mee gingen. Italië was hun favoriet. Als Annie met haar ouders langs de boulevard liep, konden ze de weg makkelijk terugvinden, opa’s pruimentabak was na een week namelijk goed zichtbaar op de route. Daarnaast heeft het echtpaar 40 jaar lang heel veel plezier gehad van een stacaravan in Zeeland, waar een aangevlogen bergeend meer dan 10 jaar hun gezelschap was.

Door zijn geheugenverlies wordt Hendrik sinds februari van dit jaar verzorgd in Intermezzo in Dieren. Annie bezoekt hem daar zo vaak zij kan. Met behulp van thuiszorg en familie kan zij nog prima zelfstandig wonen. Haar mobiliteit is wat minder, maar haar geheugen is daarentegen uitstekend. Alles wat maar met sport op tv is volgt ze, de voetballers van het Nederlands Elftal kent ze allemaal bij naam.
Meneer en mevrouw Van Reeken zijn trots dat zij hun 65-jarig huwelijksjubileum in goede gezondheid te kunnen vieren.

Lees ook

Theo Jellema bespeelt orgels Martinikerk

DOESBURG – Donderdag 5 augustus vanaf 20.00 uur bespeelt Theo Jellema de drie orgels in …

One comment

  1. Ik was op zoek naar jullie wat geweldig al zolang getrouwd nog van harte gefeliciteerd.
    Ik hoop dat jullie me nog herinneren. Ik was met André verloofd ooit.
    Hopelijk hoor ik iets terug voor nu groetjes Betsy Klein Selle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.