Home / Nieuws / Drie films bij Filmhuis Dieren

Drie films bij Filmhuis Dieren

DIEREN – Filmhuis Dieren vertoont vrijdag 8 november om 20.00 uur de thriller Instinct. Op dinsdag 12 november draaien twee films. Om 14.30 uur het spionageverhaal Red Joan en om 20.00 uur de Belgische tragikomedie De Patrick. Alle films zijn te zien in Schouwburg Theothorne in Dieren.

Instinct is een psychologische thriller van Halina Reijn met onder andere Carice van Houten. Zij speelt de ervaren psychologe Nicoline, die aan een nieuwe baan bij een tbs-kliniek begint. Daar ontmoet ze Idris, een zedendelinquent die een aantal ernstige misdrijven op zijn naam heeft staan. Hij staat op het punt om voor het eerst op onbegeleid verlof te gaan, maar Nicoline vertrouwt hem niet en probeert zijn proeftijd te verlengen. Idris doet er alles aan om haar te overtuigen van zijn positieve ontwikkelingen, maar transformeert langzaam maar zeker in de manipulatieve man die zij vanaf het begin in hem zag. Er ontstaat een machtsspel, waar Nicoline ondanks haar kennis en ervaring volledig in verstrikt raakt.

Red Joan is gebaseerd op waargebeurde feiten. Terwijl ze de ernstige beschuldigingen onder ogen moet komen, blikt Joan terug op haar jonge jaren. Daar – in de jaren ’30 – blinkt ze uit als ambitieuze twintiger en studeert natuurkunde aan Cambridge University. Door een toevallige ontmoeting raakt ze bevriend met de excentrieke Sonya en haar neef Leo. Beiden zijn van oorsprong Russisch en nauw betrokken bij de Communistische Partij. Al snel valt Joan als een blok voor de charmante Leo, maar wanneer ze een baan krijgt als assistent bij een geheim staatsproject, verkeert ze in tweestrijd tussen haar idealen en de liefde.

De Patrick draait om de 28-jarige Patrick, die zijn dagen spendeert als klusjesman van de camping en ontwerper van meubels. Zijn werkplaats is net zo goed geordend als zijn leven. Maar wanneer Patrick op een dag aan zijn werkbank staat, blijkt één van zijn favoriete hamers verdwenen te zijn. De verdwijning van de hamer heeft een diepgaand effect op hem en hij besluit een rigoureus onderzoek te starten. Opeens lijkt iedereen op de camping verdacht. Wanneer tot overmaat van ramp zijn vader onverwachts overlijdt, raakt Patrick radeloos. Zijn zoektocht naar de hamer verandert in een existentiële queeste.
Foto: Kris Dewitte

www.filmhuisdieren.nl

Lees ook

Vrouwen van Nu aan de koffie

ANGERLO – De dames van Vrouwen van Nu Angerlo konden op woensdag 7 juli weer …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.