Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgse meester viert 80e verjaardag met zijn oude klas

Doesburgse meester viert 80e verjaardag met zijn oude klas

DOESBURG – Meester Ed Deibel uit Doesburg vierde onlangs zijn 80e verjaardag. Reden voor een feestje, vonden zijn oud-leerlingen van de Prinses Beatrixschool in Amsterdam. De klas kwam naar de Hanzestad voor een gezellige dag.

De leerlingen zaten in 1960 bij meester Deibel in de klas op de Amsterdamse school. “We waren met 46 leerlingen de grootste en moeilijkste klas van Nederland”, weten de leerlingen nog. “Onze meester was net 20 jaar, kwam net van de Kweekschool af en werd voor de leeuwen gegooid.” Dat de jonge Ed Deibel het er goed vanaf bracht, blijkt wel uit het feit dat de klas hem nog steeds graag ziet.
“Wij als klasgenoten kennen elkaar al vanaf de kleuterschool in Amsterdam. Nadat we de Prinses Beatrixschool verlieten, misten we elkaar en meester Deibel al snel”, aldus de klas. En dus volgden er in de loop der jaren vele reünies, weekendjes weg en zelfs een vakantie met een grote groep naar Portugal. “We doen vaak leuke dingen, maar staan ook in moeilijke periodes voor elkaar klaar.”
Het sprak dan ook vanzelf dat de klas voor de 80e verjaardag van Ed Deibel, die inmiddels is verhuisd, naar Doesburg toog voor een feestje met oud-Hollandse spelletjes. Ondanks dat vele klasgenoten nog steeds in de omgeving van Amsterdam wonen of zelfs in het buitenland, is de groep voor deze gelegenheid bijeen gekomen. “Wij inmiddels in de 60, de meester 80 en nog steeds bij elkaar.”

Foto: Meester Ed Deibel met een aantal van zijn vroegere leerlingen

Lees ook

Soerenaar is overlast van houtstook spuugzat

LAAG-SOEREN – Steeds vaker lijkt de overlast van houtstook tot ergenissen te leiden. Wat voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.