Home / Doesburg-Regiobode / Doesburgs Carillon te horen

Doesburgs Carillon te horen

DOESBURG – Tijdens de Culturele zondag 1 december zal tussen 14.00 en 15.00 uur muziek te horen zijn vanaf de klokkentoren van de Martinikerk in Doesburg. Stadsbeiaardier Frans Haagen bespeelt het carillon. De bespeling zal beginnen en eindigen met het Doesburgs Sinterklaaslied, Sinterklaas Kapoen Kapoen, dat speciaal voor de landelijke Sinterklaasintocht in 1995 in Doesburg werd geschreven. Daarnaast speelt Haagen diverse bewerkingen voor beiaard van werken die oorspronkelijk voor soloinstrumenten, piano of orkest zijn gecomponeerd. Dit zijn onder meer de variatiereeks op O du lieber Augustin'(melodie van Daar wordt aan de deur geklopt) van A. Stadler (1756-1808) en het Menuetto en Trio uit de symphonie 33 van P. Wranitzky (1756-1808) waar in het trio dezelfde bekende sinterklaasmelodie verstopt zit.

Lees ook

Nieuwe sponsor voor Sportclub Doesburg

DOESBURG – Sportclub Doesburg is trots te kunnen melden dat Lammerts Self-Storage uit Doetinchem de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.