Home / Nieuws / De Narrenkap opent carnavalsseizoen

De Narrenkap opent carnavalsseizoen

VELP – Ook bij carnavalsvereniging de Narrenkap in Velp is carnaval weer begonnen. Afgelopen zaterdag om 20.11 uur was de openingszitting. De Narrenkap nam afscheid van Prins Ronald en maakte kennis met de nieuwe Hofnar, Merel Pluim. Ook werden de nieuwe prinses Mariëtte en jeugdprins Yari geïnstalleerd.

Zoals gewoonlijk werd de avond geopend met het zingen van het Verenigingslied. Aansluitend zette de Hofgarde weer een spetterend optreden neer. Daarna was tijd om afscheid te gaan nemen van Prins Ronald. Als echte Nederland-fan kwam het Narrenkoor het podium op, waarbij men heeft geluisterd naar een lied speciaal voor Ronald.
Na het afscheid van Ronald maakte eenieder kennis met de nieuwe Hofnar. Merel Pluim werd geïnstalleerd in deze zware maar mooie taak. Zij zal bij alle evenementen tussen de bedrijven door voor het nodige vermaak zorgen. Ook werden door het Vorstenhuis twee nieuwe Raad van 11-leden geïnstalleerd. Ellen Erren neemt plaats in de raad als verantwoordelijke voor de kindermiddag en Jochem Pluim neemt het dossier pr & communicatie over.

Na deze plichtplegingen was het dan toch echt tijd om prinses Mariëtte en haar gevolg te installeren. De installatie werd uitgevoerd door Grootvorst Arjan en Vorst Peter. Na de installatie heeft zowel Mariëtte als jeugdprins Yari de proclamatie voorgedragen en zijn enkele onderscheidingen uitgereikt. Ook het zingen van het Prinsessenlied hoorde er nog bij.
Hierna werd de avond verder gevuld met onder andere optredens van de Prinsengarde en de eigen dames van de Narrenkap. Na het programma werd er nog veel gedanst op de muziek van Erik Bongers en een speciaal gastoptreden van Joey Hartkamp. “Al met al een geslaagde avond voor de Narrenkap”, aldus de organisatie.

Foto: Jochem Pluim / C.V. de Narrenkap

Lees ook

Ondernemers in Dieren blijven samenwerken in BIZ

DIEREN – In het bijzijn van een aantal bestuursleden van de ondernemersvereniging Bedrijfs Investerings Zone …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.