Home / Brummen-Regiobode / De geschiedenis van de Koperfabriek

De geschiedenis van de Koperfabriek

KLARENBEEK – Het dorp Klarenbeek is ontstaan met de komst van een koperfabriek, waar het edelmetaal uit Zweden tot muntplaatjes werd geslagen. De geschiedenis van deze bijzondere koperfabriek is te zien en te beleven in een tentoonstelling in de Meubelwerkplaats van Galerie Bij Krepel. Die is voor Monumentendag al ingericht en laat voorwerpen zien uit de tijd dat deze grootste Kopermolen van de Veluwe veel werkgelegenheid en welvaart bracht. Enkele vrijwilligers hebben deze tentoonstelling samengesteld. De geschiedenis van de Koperfabriek is zondag 17 november te zien van 11.00 tot 17.00 uur aan de Kopermolenweg 16, Klarenbeek.

Lees ook

Studenten Van Hall Larenstein onderzoeken beleving leefomgeving Rheden-West

VELP – Eerstejaarsstudenten van Hogeschool Van Hall Larenstein doen veldonderzoek om input te krijgen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.