Home / Doesburg-Regiobode / De geschiedenis van 25 jaar Wereldwinkel in Doesburg

De geschiedenis van 25 jaar Wereldwinkel in Doesburg

DOESBURG – Het is alweer twee jaar geleden dat de Wereldwinkel in Doesburg verhuisde van de Ooipoortstraat naar de Kerkstraat. Sinds dat moment is de winkel helemaal niet meer weg te denken uit Doesburg.

Het begin van de Wereldwinkel Doesburg was zo’n 30 jaar geleden. De gereformeerde kerk stalde wekelijks voedingsmiddelen uit voor de verkoop. Soms werd er wat extra aandacht besteed aan de verkoop door een kraampje te huren op de Doesburgse braderie of een bazaar in de Martinikerk. Toen de ruimte in de gereformeerde kerk werd verkocht, werden de producten tijdelijk vanuit een huiskamer in Doesburg verkocht, waar echte liefhebbers de producten wel wisten te vinden. Ook Paul Staarink heeft in die tijd nog een hoekje in zijn winkel vrijgemaakt voor de Wereldwinkel. In 1993 openden de vrijwilligers de eerste echte winkel in de Ooipoortstraat.
Nu, inmiddels jaren later, is de Wereldwinkel een begrip in Doesburg. De plek waar je (duurzame en vaak circulaire) producten koopt, elk met een eigen verhaal en achtergrond. De winkel kan nog wat vrijwilligers gebruiken. Aanmelden kan door te bellen tel. 0313-471291.

Lees ook

Sponsoractie voor beregening fleurige IJsselkade

DOESBURG – Samen met de gemeente Doesburg zorgen de bewoners van de IJsselkade er zelf …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.