Home / Algemeen / Buurtschap-lezing over Tweede Wereldoorlog

Buurtschap-lezing over Tweede Wereldoorlog

DIEREN – De jaarlijkse Buurtschap-lezing wordt dit keer gehouden op maandag 25 november om 20.00 uur in Theothorne. Het onderwerp is dit jaar de Tweede Wereldoorlog in Dieren en omliggende dorpen. Wencel Maresch vertelt aan de hand van soms uniek fotomateriaal en enkele bijzondere filmfragmenten over de oorlogsjaren in Dieren en de omgeving. Hij publiceerde in 2005 een lijvig boek over de oorlogsjaren onder de titel Oorlog aan de Veluwezoom. Enkele jaren geleden volgde een tweede druk van die succesvolle uitgave. Bovendien bleef hij ook na het schrijven van zijn boek materiaal over de oorlogsjaren verzamelen en is hij momenteel nauw betrokken bij het pop-up museum Rheden in Oorlogstijd. De lezing van de Buurtschap van Dieren is gratis toegankelijk en iedere belangstellende is welkom in Theothorne.

Foto: De bevrijding van Dieren in 1945. De tweede Wereldoorlog is het onderwerp van de Buurtschap-lezing op 25 november.

Lees ook

Soerenaar is overlast van houtstook spuugzat

LAAG-SOEREN – Steeds vaker lijkt de overlast van houtstook tot ergenissen te leiden. Wat voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.