Home / Alle-Regiobode / Business & Shopping: Ouderen vaker gewond na vallen

Business & Shopping: Ouderen vaker gewond na vallen

DIEREN – Steeds meer ouderen raken ernstig gewond na een val. Daarom biedt Lomar Sportvilla in Dieren preventieve valcursussen, waarin spierkracht en balans worden getraind.

In totaal belandden vorig zo’n 108.000 ouderen op de spoedeisende hulp na een valpartij. Een op de tien kon hierna niet terug naar huis en werd opgenomen in een verpleeghuis. Ook werd een val 4.396 mensen fataal, omgerekend is dat twaalf ouderen per dag.
Lomar Sportvilla is daarom voorstander van valcursussen, waar spierkracht en balans worden getraind: “Als deze preventiemaatregelen tegelijk worden uitgevoerd, kan het aantal valpartijen met een derde werden teruggedrongen” Lomar Sportvilla biedt daarom speciaal voor ouderen het programma Fit Veilig Vallen aan.
Vanaf een leeftijd van 50 jaar krijgen mensen te maken met botontkalking en dit vergroot de kans op een botbreuk na een val. Ook neemt de spiermassa af, wordt het reactievermogen minder en de ogen slechter. De kans om te vallen wordt, naar mate iemand ouder wordt, dus steeds groter.
Fit Veilig Vallen zorgt voor een beter evenwichtsgevoel en balans. Ook worden er spierversterkende oefeningen gedaan. Tijdens deze 6-weekse cursus krijgen deelnemers handvatten en praktische tips om toe te passen in het dagelijks leven.
Na het afronden van deze cursus is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij het programma Blijf Fit. Deze activiteit is speciaal ontwikkeld voor deze doelgroep.

www.lomarsportvilla.nl

Lees ook

Business & Shopping: Vakdiploma voor Toon van den Boogaard van Monuta in Dieren

DIEREN – Toon van den Boogaard van Monuta in Dieren mocht onlangs het diploma van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.