Home / Brummen-Regiobode / Brummen zamelt 15.000 euro in voor gedupeerden brand op het Marktplein

Brummen zamelt 15.000 euro in voor gedupeerden brand op het Marktplein

BRUMMEN – De Brummense Oranjecommissie heeft maar liefst 15.000 euro ingezameld voor de gedupeerden van de grote brand op het Marktplein op vrijdag 11 oktober. Inwoners van het dorp hebben gul gegeven.

Maandag 11 november, precies een maand na de verwoestende brand, werd in informele sfeer een bijeenkomst gehouden in het Koetshuis bij het gemeentehuis in Brummen, op uitnodiging va nde Oranjecommissie. Tijdens de bijeenkomst, die werd geopend door burgemeester Alex van Hedel, werd stilgestaan bij de gebeurtenissen van de nacht van van vrijdag 11 op zaterdag 12 oktober, maar ook bij de bijzondere betrokkenheid van de inwoners van Brummen. Er kon een cheque van 15.000 euro worden overhandigd. “De gedupeerden zijn erg dankbaar en onder de indruk van de Brummense saamhorigheid”, meldt de Brummense Oranjecommissie.

De Brummense Oranjecommissie hield op 11 oktober een groot Oktoberfest op het Marktplein. Tijdens het opruimen bleek er een brand te zijn ontstaan in een van de winkelpanden aan het Marktplein. “Na een nacht waarin we, daar waar nodig, samen met omstanders hebben kunnen helpen, hebben we besloten om het Kinderfeest op zaterdagmiddag af te gelasten en onze tweede feestavond op zaterdagavond in te zetten als benefietavond”, blikt de Oranjecommissie terug. Hiervoor werd in allerijl nog van alles op touw gezet. De gemeente dacht mee over veiligheid en regelde stembussen waar mensen donaties in konden doen. Hilarius maakt in no time donatiekaarten, de tentenleverancier Holterman maakte aanpassingen aan de tent, er kwamen extra vrijwilligers helpen en de brandweer zorgde ervoor dat de tent natgehouden en schoongespoten werd.
Vanaf ’s middags werden er al donaties gedaan in de tent en mensen konden storten via een Tikkie op Facebook. “Het was echt hartverwarmend. Van kinderen die hun zakgeld kwamen brengen tot aan inwoners die de buurt waren rond gegaan en alles daar tussenin. Na het evenement zijn we nog benaderd door verschillende personen en organisaties die een groter bedrag hebben gedoneerd”, vertelt de Brummense Oranjecommissie, die zelf na afloop de opbrengst van de kaartverkoop van het Oktoberfest heeft gedoneerd.

Lees ook

Wilhelminabank in Velp nu officieel gemeentelijk monument

VELP – Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden heeft de Wilhelminabank …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.