Home / Brummen-Regiobode / Brummen: wel appartementen, geen fitnesscentrum aan Loenenseweg

Brummen: wel appartementen, geen fitnesscentrum aan Loenenseweg

EERBEEK – Het plan om appartementen te bouwen aan de Loenenseweg in Eerbeek valt bij het college van de gemeente Brummen in goede aarde. Met het idee om de benedenverdieping van het gebouw te verhuren aan een fitnesscentrum gaan burgemeester en wethouders echter niet akkoord.

Draisma Rutten Investments BV wil appartementen bouwen op het leegstaande perceel aan de Loenenseweg 2 in Eerbeek, tegenover de parkeerplaats van supermarkt Jumbo. Het bedrijf wil een pand realiseren met daarin twintig woningen. Op de benedenverdieping zou dan sportcentrum Anytime Fitness kunnen komen, aangevuld met dienstverleners als een fysiotherapeut of diëtist.

De gemeente Brummen is enthousiast over het plan om appartementen te bouwen. Er komen onder andere goedkopere woningen die geschikt zijn voor 50-plussers. Bovendien wordt er duurzaam en gasloos gebouwd en komen er zonnepanelen. Het initiatief sluit daarmee aan bij de toekomstige marktvraag en is een aanvulling op het bestaande aanbod in Eerbeek, concludeert de gemeente. Draisma heeft al een achterliggend perceel aangekocht dat, na een bestemmingsplanwijziging, geschikt kan worden gemaakt als parkeerruimte.

Het plan van sportcentrum Anytime Fitness om een vestiging te openen op de benedenverdieping valt echter in minder goede aarde. Volgens de gemeente past het niet binnen de Ruimtelijke Economische Visie (REV). Deze visie beschrijft een zogenoemd ‘haltermodel’, waarin wordt gestreefd naar twee goed beleefbare halters aan het eind van de winkelstraat Stuijvenburchstraat / Loenenseweg. Volgens het college past een fitnesscentrum niet binnen de visie. Er zijn andere invullingen die volgens het college wel een meerwaarde kunnen zijn voor het centrum. Deze invulling wordt dan gezocht binnen maatschappelijke voorzieningen of dienstverlening, maar liefst ziet de gemeente op deze plek detailhandel, zodat de straat aan twee kanten wordt bezet met winkels. Voorwaarde is wel dat er aantoonbare behoefte is onder ondernemers aan deze winkelruimte. De gemeente denkt dat de grote oppervlakte aan de Loenenseweg wellicht mogelijkheden kan bieden aan winkeliers die behoefte hebben aan meer vloeroppervlak, maar dit niet kunnen vinden binnen bestaande leegstaande panden.

Lees ook

Algemene vergadering Dorpsraad Brummen

BRUMMEN – Dorpsraad Brummen houdt woensdag 23 juni om 20.00 uur weer een online openbare …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.